Борба със загубата на миглите

Struggle with loss of eyelashes

Падане на миглите-това е естествен процес, необходим за тяхното актуализиране. Обикновено на ден се губят от два до пет ресничките. Това в голяма степен незабелязано, и по тази причина едва ли някой оцелее. Въпреки това, ако падне на ресничките започват интензивно, външния вид на едно момиче може много да пострада, и тогава възниква въпросът: Какво да правя?

Struggle with loss of eyelashes

Причините за загуба на коса

Миглите могат да падат най-различни причини. Въпреки това, най-честата причина е използването на нискокачествени козметика. Разбира се, не всички жени, особено в тези трудни времена не могат да си позволят скъпи маркови козметика, качеството на които е гарантирано. Затова много жени купуват евтина козметика, които съдържат вредни вещества, които влияят отрицателно на вашите мигли.

Друга често срещана причина, поради която вашите мигли падат, може да се превърне в процедурата за удължаване на миглите.
По време на тази процедура също може да се приложи нестандартни инструменти, но също така мигли могат да изпаднат от теглото си.

Struggle with loss of eyelashes

Също така причина за вливането на мигли могат да бъдат:

• Неправилно хранене. За да сте сигурни, че тялото ви получава всички необходими хранителни вещества, диетата трябва да бъде балансирана.

• Не е хигиена. Задължително изплакнете грим преди лягане.

• Сезонен недостиг на витамин.

• Demodicosis, причинени от патогенните подкожна кърлеж.

• Хипотиреоидизъм, което е в следствие на намалена функция на щитовидната жлеза.

• Заболявания на очите, като ечемик, конюнктивит и блефарит.

• Нервно напрежение и стрес.

Ако сте забелязали. Вашите мигли са започнали да падат, незабавно се откажете от козметика. Ако след това си мигли започна да се възстановява, е необходимо да направите вашия грим, за да бъде заменен. Ако това не работи, трябва да се консултирате с лекар, за да се определи причината.

Struggle with loss of eyelashes

Профилактика и лечение

Ако ви е възможно да се установи причината, поради която вашите мигли падат, трябва веднага да се започне лечение. Сериозно лечение с лекарства, ще ви е необходима само ако е поставена диагноза за сериозно заболяване. В този случай схемата на лечение се определя от лекаря.

Във всеки случай, ще ви е от полза за укрепване на организма на базата на отвари от билки, например, лайка, метличина и eyebright. За това трябва да се овлажнява в топъл бульон от памучен тампон и го поставете в продължение на петнадесет минути в век. Тази процедура в продължение на месец, за да забави загубата на миглите и тяхното укрепване.

Също така за укрепване на миглите и здравословен блясък можете да използвате натурални масла, като масло от праскова, морски зърнастец, ела и бадеми.

Мат, който се накисва в малко количество топло масло, имате нужда да се свържете клепачи в продължение на десет минути. Правете това много внимателно, за масло безразборно във вътрешността на окото.

Struggle with loss of eyelashes

Полезно е да използвате специален балсам, който може да приготвите в домашни условия. Той ще изпълни вашите мигли сила и допринасят за тяхното израстване. За да приготвите това лекарство, трябва Да са в равни части се смесват рициново и репейное масло, а също алое и витамин д. е средство трябва всяка вечер нанесете на миглите с помощта на четка.

За да се подобри кръвообращението на клепачите и намаление на броя на vypadenii мигли, можете да направите специален масаж. Трябва да се правят кръгови движения на горния и долния клепач три-четири минути.

И за да се избегне този проблем, трябва да се води правилен начин на живот и да се хранят правилно. Включете в диетата си храни, които съдържат минерали и витамини B и е. те се съдържат, например, яйца, риба, млечни продукти, масло и зърно.

Също така трябва пълноценно да се отпуснат и да се пази от очите им. Използването на качествена козметика за очи, а през лятото да се носят слънчеви очила за защита на очите от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Struggle with loss of eyelashes